Korona avasi silmät.

Koskaan aikaisemmin oman kotipalvelun perustaminen ei toden totta ollut käynyt edes mielessä. Sitten tuli korona ja kaikki muuttui.

Ajatus uudenlaisesta kotipalvelusta alkoi hiljalleen versoa Voimavaran toisen perustajan Carla Kuuri-Riutan mielessä alkukeväällä 2020. Tuohon aikaan jo Kainuuseen asti kerennyt koronapandemia oli vienyt normaalisti Kajaanissa fysioterapeutin töitä tekevän naisen Vuolijoen kotihoitoon apuhoitajan tehtäviin. Parin kuukauden aikana fysioterapeutille aukesi ainutlaatuinen tilaisuus astua sisään maailmaan, jota normaalisti pääsi seuraamaan vain sivusta. 

Jo aikaisemman työkokemuksensa perusteella Carla oli huomannut kuinka suuri merkitys kohtaamisella saattoi asiakkaiden arjessa olla. Puolen tunnin käynti asiakkaan luona saattoi hyvin olla päivän ainoa kiireetön sosiaalinen kontakti. Käynti oli paljon enemmän kuin vain kartoitusta ja kuntoutusta – se oli arjen laatutekijä. 

Siitä se ajatus sitten lähti. Ensin ihan leikisti, mutta varsin pian oikeasti. Unelmien muuttuessa suunnitelmiksi pitkän työuran lähihoitajana ja sairaanhoitajana tehnyt Jani Kortelainen päätti hypätä remmiin ja tuli toiseksi perustajaksi. Niin käärittiin hihat ja alettiin hommiin.

Uuden sukupolven kotihoitoa.

Alusta asti oli selvää, että Voimavaralla asiat tehdään lähtökohtaisesti totutusta poiketen. Haluttiin luoda sellainen palvelu, jonka jokainen osa tukisi asiakkaiden toimintakykyä ja kotona asumista uusimmat laatusuositukset täyttäen. Me emme tee puolesta, vaan haluamme löytää yhdessä asiakkaiden kanssa ne keinot joilla he pärjäävät mahdollisimman pitkälle omatoimisesti. Yleensä asiakkaamme näkevät sen, mistä ovat joutuneet luopumaan. Me puolestaan näemme sen, mikä kaikki on vielä mahdollista. 

Teemme jokaisen asiakkaamme kanssa hoito-, palvelu- ja liikuntasuunnitelman yksilölliset tarpeet huomioiden. Päivittäisiä toimintoja ja fyysistä toimintakykyä tuetaan eri osa-alueita painottaen riippuen siitä onko kyseessä esimerkiksi muistisairaus, Parkinson tai MS. Siinä missä toinen haluaa hikistä tuolijumppaa sopii jollekin toiselle paremmin arkiaskareiden lomassa huomaamattomasti toteutettava arkiliikunta. 

Fysioterapeutin käynnit liittyen asiakkaiden toimintakyvyn tukemiseen kuuluvat palveluun. Tämä tarkoittaa sitä, että tarpeen vaatiessa fysioterapeuttimme tekee asiakkaan kanssa tämän päivittäisen käynnin, jolloin hän samalla saa erinomaisen kuvan asiakkaan todellisesta toimintakyvystä ja arjen toimivuudesta. Lisäksi tarjolla on kotikuntoutusta sekä hierontaa, jotka eivät kuulu palvelusetelien piiriin.

Kinestetiikka kaiken kulmakivenä.

Kinestetiikan toimintamalli on tuotu Sveitsistä Suomeen 90-luvulla. Se perustuu ihmisen luonnollisten liikemallien ja aistitoimintojen ymmärtämiseen sekä ihmisen kunnioittavaan kohtaamiseen.

Kinestetiikan tavoitteena on tukea ihmistä tämän perustoiminnoissa siten, että hän kokee toiminnan mielekkäänä ja kykenee aktiivisesti osallistumaan arkitoimintoihin mahdollisista sairauksista tai vammaisuudesta huolimatta. Kinestetiikan ydin on toimiva vuorovaikutus. Vuorovaikutuksen on tarkoitus olla yhteistyötä avustajan ja avustettavan välillä, jolloin avustettavalla on mahdollisuus hallita ja ymmärtää, mitä hänessä itsessään tapahtuu arkitoimintoja tehtäessä.

Kinestetiikassa hyödynnetään runsaasti kinesteettistä aistia eli liikeaistia. Liikeaistia oikein aktivoimalla tai sammuttamalla voidaan tukea asiakkaiden liikkumista, siirtymistä sekä arkitoimintojen suorittamista.

Olemme sitoutuneet toteuttamaan aktiivisesti kinestetiikan toimintamallia asiakastyössämme ja kouluttamaan työntekijämme kinestetiikan osaajiksi.

Vastuullisuus edellä.

Haluamme olla vastuullinen palveluntuottaja asiakkaillemme sekä turvallinen työpaikka henkilöstöllemme. Toimintaamme ohjaa omavalvontasuunnitelma, jonka perusteella kehitämme palvelujamme jatkuvasti. Suunnitelma on saanut Valviran hyväksynnän ja sen julkinen versio on ladattavissa alta.

Teemme aina parhaamme, että tuottamamme palvelut ovat moitteettomia ja haluammekin ehdottomasti kuulla, jos toiminnassamme on parantamisen varaa. Palveluseteliasiakkaiden on mahdollista lähettää palautetta toiminnastamme suoraan http://www.parastapalvelua.fi kautta. Palautteet voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen voimavara(at)kuntouttavakotihoito.fi.

Tarvittaessa käytössänne on myös yrityksemme sosiaali- ja potilasasiamies. Asiamies kertoo teille tarvittaessa laissa säädetyissä oikeuksistanne sekä auttaa halutessanne tekemään muistutuksen tai kantelun valvontaviranomaiselle. Muistutuksen ohjeen ja täyttöpohjan löydätte myös alta. Potilasasiamies ei käsittele tai tulkitse asiakkaiden terveystietoja eikä hän ota kantaa annettuun hoitoon tai palveluun.

Sosiaali- ja potilasasiamies Mira Hämäläinen

041 755 6802 tai asiamies.hamalainen(at)outlook.com

Jättäkää yhteydenottopyyntö sähköpostitse tai puhelimitse, jonka jälkeen potilasasiamies ottaa yhteyttä teihin. Älkää koskaan ilmoittako henkilöturvatunnusta tai muita vastaavia tunnistetietoja sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Yhdessä olemme enemmän.

Carla Kuuri-Riutta

Fysioterapeutti & Toimitusjohtaja

Carla on yrityksemme moniosaaja, joka ei vähästä hätkähdä. Hän vastaa Voimavaralla kuntoutuspuolen kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä pitää yrityksen rattaat pyörimässä. Carlan erityisosaamista on innovatiivinen ja soveltava kuntouttaminen eikä geriatrisen kuntoutuksen erityisosaaja -tittelikään enää kaukana ole.

Vapaa-ajallaan tämä tehopakkaus nauttii käsitöistä ja puutarhan kuopsuttamisen rauhasta sekä yhteisistä leikkihetkistä lemmikkilaumansa kanssa.

Jani Kortelainen

Sairaanhoitaja & Terveyspalveluista vastaava johtaja

Jani on yrityksemme raamit ja tietopankki. Tämä terveydenhuoltoalan tulenpitävä ammattilainen vastaa siitä, että asiat tapahtuvat pilkulleen oikein ja yhdistelee sujuvasti kuntoutusta ja sairaanhoitoa saumattomaksi kokonaisuudeksi. Janin erityisosaamista on ikääntyneiden ja muistisairaiden kuntoutus.

Vapaa-aikaa ei tällä miehellä juuri ole, siitä pitävät huolen omat ja lasten harrastukset. Jos tyhjää tilaa jostakin sattuu kalenteriin ilmestymään, käyttää Jani sen Tunturi-mopoja rassaillen tai jotakin pientä nikkaroiden.

Marju Malinen

Lähihoitaja

Kuntouttava lähihoitajamme Marju on sydämellinen ja varma otteinen hoiva-alan ammattilainen isolla A:lla. Hän on saanut runsaasti kiitosta asiakkailtamme ja omaisilta erinomaisesta tilannetajusta sekä asiakkaiden kohtaamisesta. Marjulla on tapana keksiä asiakkaiden kanssa kaikenlaista pientä hauskaa toimintaa perustoimintojen lomaan.

Vapaa-ajallaan Marju nauttii elämästä perheensä kanssa, johon kuuluu myös kissa. Marju on myös vannoutunut rallien seuraaja!

Kiia Kortelainen

Lähihoitaja

Kiia on ollut Voimavaran toiminnassa mukana sen perustamisesta asti. Valmistuttuaan joulukuussa 2022 hän sai myös vakinaisen paikan voimavaralaisten joukosta. Opintojensa aikana Kiia erikoistui ikääntyneiden kuntoutukseen ja hoivaan. Kiia on tuonut tiimiimme toimintakenttämme uusimman tiedon ja tutkimuksen sekä aimo annoksen energiaa.

Vapaa-ajallaan Kiia urheilee runsaasti erilaisten palloilulajien parissa muun perheensä tavoin. Kiian energistä arkea rikastuttaa maatiaiskissa Miisa, joka edesottamuksillaan ja vauhtihepuleillaan on aiheuttanut monenlaista muistettavaa vuosien saatossa.

Kirsti Tolonen

Lähihoitaja, hieroja ja jalkahoitaja

Esittely tulossa pian.

Mira Pikkarainen

Lähihoitaja

Esittely tulossa pian.

Liisa Salminen

Lähihoitaja

Esittely tulossa pian.

Arjen laatutekijä.